Czy mogę jeszcze ubiegać sie o odszkodowanie ?

Założył blazjus7, 13 grudnia 2008 · 267 wyświetleń

blazjus7

Witam

Aktualnie jestem studentem pierwszego roku studiów, jednak rok temu, będąc jeszcze w 3 klasie liceum złamałem sobie rękę na jednej z przerw między lekcjami. Czy po takim czasie mogę jeszcze ubiegac się o odszkodowanie ? Nigdy nie dostalem żadnego odszkodowania, więc jeżeli byłby ktos tak uprzejmy i napisał mi jak, krok po kroku, starać sie o te pieniążki, będe bardzo wdzieczny, gdyż kompletnie nie mam pojęcia jak się za to zabrac ; )

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

odszkodowanie
musisz poczytać OWU, tam jest określony czas jaki masz na zgłoszenie szkody. Czy wiesz gdzie byłeś ubezpieczony z tytułu NW?
januszmat

blazjus7 napisał(a):

Witam

Aktualnie jestem studentem pierwszego roku studiów, jednak rok temu, będąc jeszcze w 3 klasie liceum złamałem sobie rękę na jednej z przerw między lekcjami. Czy po takim czasie mogę jeszcze ubiegac się o odszkodowanie ? Nigdy nie dostalem żadnego odszkodowania, więc jeżeli byłby ktos tak uprzejmy i napisał mi jak, krok po kroku, starać sie o te pieniążki, będe bardzo wdzieczny, gdyż kompletnie nie mam pojęcia jak się za to zabrac ; )

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

januszmat

odszkodowanie ci sie należy napewno

pod warunkiem że massz światków i było gdzieś to zgłoszone np.u chigienistki w sszkole czy też gdzieś indziej