pawelek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 mialam przykra stluczke -najechal na moj tyl auta TIR auto niestety mi skasowal-ja cudem zyje!ale likwidator szkód na dniach zrobi mi wycene pytalam go czy dostane zwrot kosztow za lawete i parkowanie auta bo przeciez auto moje stoi na prywatnej posesji ktorej wlasciciel wystawi mi fakture vat.on twierdzi ze zwrot tylko do dnia ogledzin wedlug cennika wlasciciela posesji-ale po kolku min.uswiadamial mnie ze ubezpieczalnia z zasady zatwierdza tylko te rachunki ktore nie przekraczaja 14 zl za dobe.pytanie jest nastepujace:czy jakis przepis ktory to okresla i na jakich zasadach moge ubiegac sie o zwrot tych kosztow i czy jest jakas okreslona kwota za takie parkowanie/ prosze o szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Witam. Co do kwot za parkowanie, to nie do konca moge sie wypowiedziec, natomiast zasada jest, ze ZU zwraca takie koszty od dnia zgloszenia szkody do informacji o szkodzie calkowitej. W przypadku takim, jak pan pisze, ze auto zostalo skasowane, na pewno rzeczoznawca poinformowal o tym, ze bedzie szkoda calkowita i na pewno zawarte jest to w protokole szkodowym. Ktory zreszta pan tez musial podpisac.Tak wiec od dnia zgloszenia do ogledzin sie nalezy zwrot, do tego rpzewaznie mozna odstac 2-3 dni organizacyjne:).Koszty lawety w przypadku przewiezienia auta do zezlomowania tez ubezpieczalnia pokrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi