zwrot kosztów za parkowanie auta ktore jest do kasacji

Założył pawelek, 13 grudnia 2008 · 299 wyświetleń

pawelek
mialam przykra stluczke -najechal na moj tyl auta TIR auto niestety mi skasowal-ja cudem zyje!ale likwidator szkód na dniach zrobi mi wycene pytalam go czy dostane zwrot kosztow za lawete i parkowanie auta bo przeciez auto moje stoi na prywatnej posesji ktorej wlasciciel wystawi mi fakture vat.on twierdzi ze zwrot tylko do dnia ogledzin wedlug cennika wlasciciela posesji-ale po kolku min.uswiadamial mnie ze ubezpieczalnia z zasady zatwierdza tylko te rachunki ktore nie przekraczaja 14 zl za dobe.pytanie jest nastepujace:czy jakis przepis ktory to okresla i na jakich zasadach moge ubiegac sie o zwrot tych kosztow i czy jest jakas okreslona kwota za takie parkowanie/ prosze o szybka odpowiedz
bochenek

Witam. Co do kwot za parkowanie, to nie do konca moge sie wypowiedziec, natomiast zasada jest, ze ZU zwraca takie koszty od dnia zgloszenia szkody do informacji o szkodzie calkowitej. W przypadku takim, jak pan pisze, ze auto zostalo skasowane, na pewno rzeczoznawca poinformowal o tym, ze bedzie szkoda calkowita i na pewno zawarte jest to w protokole szkodowym. Ktory zreszta pan tez musial podpisac.

Tak wiec od dnia zgloszenia do ogledzin sie nalezy zwrot, do tego rpzewaznie mozna odstac 2-3 dni organizacyjne:).

Koszty lawety w przypadku przewiezienia auta do zezlomowania tez ubezpieczalnia pokrywa.