anitaw Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Dwa dni temu miałam wypadek samochodowy w drodze do pracy, wpadłam w poślizg i wypadłam z drogi do rowu, samochód uległ kasacji, policja po przyjeździe na miejsce zdarzenia, wykonała telefon do drogówki z prośbą o "wysłanie piaskarki na miejsce zdarzenia, bo jest straszna szklanka na drodze" (droga krajowa), samochód musiałam usunąć z miejsca zdarzenia we własnym zakresie. Po dotarciu do szpitala okazało się, że mam silne stłuczenia lewego ramienia, bioder i prawej nogi, ręka została unieruchomiona temblakiem i otrzymałam zwolnienie z tytułu niezdolności do pracy na 8 dni. Samochód posiadał jedynie ubezpieczenia OC i NNW, czy mogę domagać się odszkodowania NNW, odszkodowania z tytułu wypadku w drodze do pracy lub od zarządu dróg krajowych? Proszę o pilną odpowiedź i z góry dziękuję za każdą informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 masz NNW? - to za szkodę na osobie zgodnie z definicją tego ubezpieczenia dostaniesz odszkodowanie i... to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi