Kolizja na terenie prywatnym

Założył pinio13, 15 grudnia 2008 · 304 wyświetlenia

pinio13
Mój problem polega na tym że jechałem drogą która jest własnością duzego zakładu pracy,wpadłem w poślizg i spowodowałem kolizje czołowo,moje ptanie jest takie czy mogę ubiegać się o odszkodowanie z tytułu niedopilnowania posypania drogi przez zakład do którego droga jest przynależna? autko niestety najprawdopodobniej kasacja a ja miałem tylko OC:-(
pinio13
proszę o pomoc w mojej sprawie bo nie wiem jak sie do tego mojego problemu zabrać🙁
szkodnik
No cóż, wygląda na to, że jechałeś po prostu za szybko do istniejących warunków drogowych i jako kierowca ponosisz winę za spowodowanie kolizji.
Pablo_1st
zgadzam się ze szkodnikiem, chociaż może faktycznie wydaje się to dziwne, że jakbyś złamał nogę to na pieniądze mógłbyś liczyć 😉
pinio13
jechałem około 40km/h tam było naprawdę okropnie ślisko policja po przybyciu na miejsce sama miała trudności stanąć a potem samochody za nimi robiły bączki,sam policjant powiedzial mi o możliwości roszczenia o odszkodowanie bo ta droga była krytyczna a podobno jest to droga za która odpowiedzialna jest elektrownia obok której przejeżdżałem