od 5 miesiecy Generali nie wypłaciło odszkodowania
Założył safek, 15 grudnia 2008 · 268 wyświetleń
Napisałem odwołanie do Generali i poskutkowało wypłacili mi pieniądze, ale żeby nie było tak słodko to oczywiście za mało. Jak mi napisali w odpowiedzi, po wnikliwej analizie i wyliczeniu wartości pojazdu i uwzględnieniu instalacji LPG, podnieśli kwotę o 3.5tyś. jednak nie doliczyli dodatkowych elementów które w oględzinach uwzględnił rzeczoznawca którego sami przysłali napisali cytuje,
-Wyjaśniamy iż brak dokumentów pochodzenia pojazdu oraz dokumentacji techniczno kosztorysowej wyposażenia dodatkowego uniemożliwia ustalenie wartości wyposażenia wg przedstawionej specyfikacji . Wartość wyposażenia dodatkowego przyjęto jako pozycję ogólną „tuningowanie”
Ich rzeczoznawca uwzględnił ale tylko niektóre elementy niestety nawet tych nie wzięli pod uwagę, co mam teraz zrobić wziąć rzeczoznawcę na własny koszt żeby opisał to po ludzku i przedstawić im to wraz z odwołaniem czy powinien zrobić to ktoś od nich. W poprzednim odwołaniu napisałem że się nie zgadzam z oględzinami i proszę o ponowne ale nikogo nie przysłali. Czy mam jakiś określony czas na odwołanie . Proszę o porady, będę informował co wyszło.