marcinh Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 dwa tygodnie temu mialem wypadek-sprawca jest ubezpieczony w PZUtrzy dni bylem w szpitalu, w tej chwili przebywam na zwolnieniu lekarskim -nie wiem jak dlugo. jestem po konsultacji z chirurgiem, neurologiem, po KT glowy bede tez zglaszal szkode z OC sprawcy 1) kiedy moge zglosic szkode ? poz zkonczonym leczeniu? 2) jak przedstawic utracone zarobki w pracy (20% wynagrodzenia+dodatek funkcyjny) 3) jak okreslic wysokosc zadoscuczynienia 4) czego jeszcze moge zadac od PZU 5)jakie dokumenty powinienem przedstawic aby moje zadania byly skuteczne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 Ze zgłoszeniem szkody z OC sprawcy nie trzeba oczywiście czekać, aż do zakończenia leczenia. Podczas całej procedury ubiegania się o odszkodowanie, jeśli wymaga tego stan zdrowia należy kontynuować leczenie. Co powiedzieli lekarze , jakie są perspektywy Twojego powrotu do zdrowia?Co do utraconych zarobków to powinny zostać potwierdzone przez stosowne oświadczenia i dokumentację odnośnie Twoich wynagrodzeń. Oświadczenie to wystawia pracodawca.Zadośćuczynienie powinno zostać wypłacone za ból i cierpienie (trudno określić jednoznacznie wartość) oraz za zniszczone rzeczy. potrzebna dokumentacja to przede wszystkim, historie przebiegu leczenia, rachunki za konsultacje medyczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts