Wypadek przy braku OC.

Założył majeczka1817, 17 grudnia 2008 · 420 wyświetleń

majeczka1817
4 miesiące temu miałam dość poważny wypadek w drodze powrotnej z wakacji. Złamany kręgosłup, wstrząśnienie mózgu i inne urazy. Po wypadku dowiedzialam się, że osoba która prowadziła samochod nie miała Prawa Jazdy, a samochód nie był ubezpieczony. Czy mogę ubiegać sie o odszkodowanie? I jesli tak to w jaki sposob? Mam prawo oskarzyc kierowce, który spowodował ten wypadek? Czy brak OC wyklucza moje możliwości otrzymania odszkodowania? Rehabilitacja jest bardzo droga dlatego zależy mi na tym ubezpieczeniu. Proszze o pomoc!
Pablo_1st
roszczenia skieruj do UFG
plamciaa
jeżeli kierujacy nie miał uprawnień do prowadzenia to TU przez które zgłosisz roszczenie ściągnie sobie z niego pieniądze.
bochenek

no male sprostowanie postu plamcii. Jak slusznie zauwazyl Pablo sprawa zostanie rpzekazana przez ubezpieczyciela do UFG. Ubezpieczyciel jest obojetny, kazdy musi przyjac taka szkoda i przekazac akta.

Tak wiec w ramach sprostowania to UFG sciagnie kase raczej:)

Aha i nie zdziw sie jak dostaniesz z ubezpieczalni odmowe wyplaty odszkodowania. Oni w ten sposob zamykaja szkody z "wlasnego OC". Akta na pewno zostana przekazane dalej:)