ja82m Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 spalony dach zalane pietro i sufity nie chca wyplacic bo szkoda rozpoczela sie u sasiada od zwarcia instalacji elektrycznej i potem ogien objal moj dom . czy ja moge sie odwolac od tej decyzji i jakim prawem moga cos takiego odzucic budynek nie nadaje sie do zamieszkania a instalacje popalone ele. i dach z pietrem . co robic jak ich skarzyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 trochę nie jasno opisałeś całą sytuację. zrozumiałem to tak, że sąsiada dom zaczął się palić i od niego przeszło na Twój, tak? Generalnie możesz w tej sytuacji starać się o odszkodowanie od właściciela tamtego domu, jeżeli on ma ubezpieczyciela to może on przejąć roszczenie, o ile oczywiście zakres umowy ubezpieczenia to obejmował.A Ty masz ubezpieczenie od pożarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi