AGNIESZKA17L Posted December 22, 2008 Share Posted December 22, 2008 witam, Bralam udzial w wypadku w ktorym wina lezy po mojej stronie w zwiazku z tym mam pytanie czy mogę sie starac o odszkodowanie NW (jestem studentka)??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted December 22, 2008 Share Posted December 22, 2008 a czego dotyczy wypadek? jeśli poniosłaś jakieś szkody osobowe to możesz starać się o odszkodowanie z NW. Jeśli natomiast np był to wypadek samochodowy, gdzie ucierpiało tylko auto wówczas takie odszkodowanie nie przysługuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGNIESZKA17L Posted December 22, 2008 Author Share Posted December 22, 2008 wypadek dotyczy wymuszenia przez mnie pierwszenstwa na drodze w wyniku tego zostalam przewieziona do spzpitala na okres trzech dni . obrazenia : podwichniecie kregoslupa szyjnego, ogolne obrazenia ciala, powierzchowna rana glowy . trzy tygodnie chodzenia w kolnierzu ortopedycznym kiedy skladać dokumenty czy w ogole moge sie ubiegac o wyplacenie odszkodowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Tak. Możesz starać się o odszkodowanie z NW. Doznałaś poważnych obrażeń, więc skrupulatnie zbieraj dokumentację medyczną i przedstaw ją firmie ubezpieczeniowej, w której jesteś ubezpieczona w okresie trzech lat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts