Jump to content
Forum Odszkodowania

Kwota odszkodowania - procentowy uszczerbek na zdrowiu

malgosia
 Share

Recommended Posts

Witam:)

Chciałabym się dowiedzieć, czy może ktoś z Was wie gdzie można uzyskać informacje dotyczące wysokości odszkodowania i procentów uszkodzenia ciała po wypadku komunikacyjnym. Czy jest jakiś przelicznik za doznaną krzywdę na ciele i za każdy dzień niezdolności do pracy? Szukałam w internecie, ale wyświetlają sie tylko instytucje pomagajace uzyskać odszkodowanie, a nie mozna znaleźć przeliczników. Wiem, ze każdy wypadek i każdy uszczerbek na zdrowiu jest badany induywidualnie przez powołanych biegłych lekarzy firm ubezpieczeniowych ale słyszałam, ze posługuja sie oni tzw. procentowymi uszczerbakmi na zdrowiu i na ich podstawie naliczają odszkodowania. Szukam właśnie informacji na temat tych przeliczeń. Dziękuję, za jakąkolwiek odpowiedź:)

Pozdrawiam

Małgosia

zazwyczaj lekarze działający na zlecenie TU posługuję się tabelami tworzonymi w TU ;) ale są one mniej lub bardziej podobne do tej ZUSowskiej http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2002/1974.htm

>Czy jest jakiś przelicznik za doznaną krzywdę na ciele i za każdy dzień niezdolności do pracy?

nie ma, sposób tego obliczania znajduje się w Ogólnych Warunkach Twojego Ubezpieczenia