malgosia Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 Witam:)Chciałabym się dowiedzieć, czy może ktoś z Was wie gdzie można uzyskać informacje dotyczące wysokości odszkodowania i procentów uszkodzenia ciała po wypadku komunikacyjnym. Czy jest jakiś przelicznik za doznaną krzywdę na ciele i za każdy dzień niezdolności do pracy? Szukałam w internecie, ale wyświetlają sie tylko instytucje pomagajace uzyskać odszkodowanie, a nie mozna znaleźć przeliczników. Wiem, ze każdy wypadek i każdy uszczerbek na zdrowiu jest badany induywidualnie przez powołanych biegłych lekarzy firm ubezpieczeniowych ale słyszałam, ze posługuja sie oni tzw. procentowymi uszczerbakmi na zdrowiu i na ich podstawie naliczają odszkodowania. Szukam właśnie informacji na temat tych przeliczeń. Dziękuję, za jakąkolwiek odpowiedźPozdrawiamMałgosia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blabus Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 zazwyczaj lekarze działający na zlecenie TU posługuję się tabelami tworzonymi w TU ale są one mniej lub bardziej podobne do tej ZUSowskiej http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2002/1974.htm >Czy jest jakiś przelicznik za doznaną krzywdę na ciele i za każdy dzień niezdolności do pracy?nie ma, sposób tego obliczania znajduje się w Ogólnych Warunkach Twojego Ubezpieczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts