Jump to content
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie wypadkowe po kolizji samochodowej.

Recommended Posts

Miałem pare tygodni temu wypadek samochodowy. Po zatrzymaniu sie przed pasami dla pieszych w celu przepuszczenia pieszego dostałem dość ostro uderzony w tył samochodu innym pojazdem. To tak ogólnie opisując.

Po 3-4 godzinach pojechałem do szpitala bo słabo sie poczułem. Pozrobieniu zdjecia głowy i kregosłupa ogólnie stwierdzono że nic mi nie jest poważnego. Jednak zdjecie wykazało wade mojego kregosłupa szyjnego. Jednak ta wada nie jest nabyta przez ten wypadek. Tak czy siak wypadek na tyle stworzył zagrozenie ze szyja i głowa mnie boli do tej pory a ta wada tylko jest dodatkiem do tego bólu. Wczesniej nie bolała mnie głowa i nie miałem pojecia o tej wadliwej cześci gregosłupa. Chorobowe 2 tyg. Wiecej nie chce bo wiadomo jak jest. Człowiek pilnuje roboty.

Chyba dosyc tego opisu. Moje pytanie jest takie. Sprawe odszkodowania z NW sprawcy prowadzi mi firma VOTUM S.A. Czy ktoś orientuje sie jak oni szybko działaja w tej kwesti. I czy skutecznie. Dużego uszczerbku nie ma pewnie na zdrowiu ale warto chyba powalczyc o pare groszy. No grugie pytanie. Może ktoś sie orientuje ile za taki wypadek mniej wiecej można dostać % odszkodowania? A moze ktos jeszcze podpowie jak mozna sprawe poprowadzić dalej aby było dobrze. Pozdrawiam.:))

• 3 weeks later...

z OC sprawcy prowadzi Votum. Z NW, uwierz nie zajęli by się bo za mały zysk dla nich, a tak skroili Cię pewnie 25% netto:/

nie mam pojęcia jak szybko działają, ale biorąc pod uwagę, że są największą tego typu firmą w kraju - pewnie długo jak każda korporacja.