Jump to content
Forum Odszkodowania

polisa

deteor
 Share

Recommended Posts

dowiedzialem sie dopiero ze zmarl moj ojciec 2 lata temu.jestem nieslubnym dzieckiem ojciec uznal mnie sądownie ale nie mialem z nim w ogole kontaktu.czy nalezy mi sie odszkodowanie z mojej polisy po tak dlugim okresie i jekie dokumenty potrzebuje

• 2 weeks later...
Myślę że należą ci się pieniądze. Lecz jakie i ile oraz co i jak załatwić to ci nie powiem bo sam nie wiem. Idź do prawnika prawa rodzinnego na poradę i on ci wyjaśnij wszystko szczegółowo .. Tak mi się zdaje bo tyle to co zrozumiałem. Poszukaj na necie gdzie takiego znaleźć w swojej miejscowości. Współczuje ... Czas to chyba 3 lata na wystąpienie o odszkodowanie z tego tytułu.

deteor wrote:
dowiedzialem sie dopiero ze zmarl moj ojciec 2 lata temu.jestem nieslubnym dzieckiem ojciec uznal mnie sądownie ale nie mialem z nim w ogole kontaktu.czy nalezy mi sie odszkodowanie z mojej polisy po tak dlugim okresie i jekie dokumenty potrzebuje
Proszę zapoznać się z ogólnymi warunkami ubezpieczenia jakie Pan posiada. Tam szczegółowo powinno być zapisane jakie dokumenty są niezbędne do przyjęcia odpowiedzialności i wypłaty świadczenia.

Na pewno trzeba będzie przygotować dokument potwierdzający uznanie ojcostwa i akt zgonu.

Termin przedawnienia roszczeń z tego typu polisy wynosi 3 lata.