Jump to content
Forum Odszkodowania

z czego odszkodowanie

bogna
 Share

Recommended Posts

Bardzo proszę o podpowiedż jakiego odszkodowania mogę się domagac.Syn jako pasażer uległ wypadkowi ma złamaną nogę w udzie złamaną rękę, poszytą twarz, kolano i liczne siniaki. Z tego co wyczytałam mogę domagac się odszkodowania z oc kierowcy. Czy NW to już inne odszkodowanie ? Syn jest uczniem i byłb też ubezpieczony w szkole , czy przysługuje mu również odszkodowanie z tego ubezpieczenia mimo że wypadek zdażył się poza szkołą . Bardzo proszę o poradę

Dobry wieczór,

Odszkodowanie wypłacone z NNW czy też ze szkoły nie pokryje wszystkich strat jakich doznał Pani syn. Tutaj należało by skierować roszczenie do ubezpieczyciela sprawcy wypadku, przedstawiając dogłębnie argumentację potwierdzającą odniesiony uszczerbek (tak fizyczny jak i psychiczny).

W razie pytań służę radą

pozdrawiam

Rozumię że roszczenie do ubezpieczyciela sprawcy jest to odszkodowanie z OC .Chodzi mi też o ubezpieczenie szkolne, czy jeżeli wypadek stał się poza szkołą to przysługuje mu z tego tytułu odszkodowanie czy też biorą pod uwagę tylko wypadki na terenie szkoły ?

witam,

oczywiście ubezpieczenie szkolne powinno uwzględniać wypadki poza szkołą, więc odszkodowanie (w niewielkiej jednak wielkości) powinno się należeć