paolo299 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Sprawca uderzył w mój samochód , który stał na parkingu .Przyjechala policja , sprawca przyznał sie do winy , spisalismy nr polisy sprawcy itd.Zawiozlem samochod laweta do serwisu , wiadomo koszty beda sciagniete przez oc sprawcy za naprawe , ale w serwisie mi powiedzieli ze takie rzeczy jak teczniczne dodatkowe badanie pojazdu czy opona (zostala przebita) bede musiał zapłacic JA a reszte oc sprawcy. Moje pytanie jest takie -dlaczego ja mam placic za opone czy dodatkowe badanie techniczne jak to nie byla moja wina?Powinni wszytko według mnie sciagac z Oc sprawcy. prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 za oponę dostaniesz z OC, ale pomniejszoną o wartość zużycia i tylko za jedną sztukę. Musisz więc wyrównać "zużycie", a jeśli model bieznika jest już niedostępny zapłacić za drugą nową też z własnej kieszeni. Ale możesz też naprawić pojazd z wyłączeniem opony i sam ją sobie kupić w wulkanizacji, tam będzie zdecydowanie taniej niż w ASO, więc pewnie zmieścisz się w cenie i nic nie dołożysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi