sylwia_blue5 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Chciałabym się dowiedzieć czy może ktoś pisał już takie odwołanie do Ubezbieczalni, może ktoś wie jakie argumenty użyć. Miałam wypadek z własnej winy, chciałam naprawić samochód z AC lecz Agent który dokonywał oględzin stwierdził iż wartość naprawy przekroczyła całkowity koszt naprawy i wypłacili mi kwotę obliczająć wartości samochodu przed wypadkiem minus wartość samochodu po zdarzeniu wyszła im suma do wypłaty. Chciałam sę też dowiedzieć czy PZU nie wystawia kosztorysu czy trzeba się do nich zwracać na piśmie o udostępnieniu kosztorysu. Zależy mi tez aby wiedzieć czy jeśli w samochodzie był alarm czy ma to reż wpływ na wyliczenie kosztów.No i ostatnie pytanie czy jest sens w ogóle dodejmowania kroków w dochodzeniu do odwołania. Z góry dziękuje:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 chcesz szablonu? u góry po lewej wpisz swoje dane, po prawejdatę, po środku adresata a pod spodem treść odwołania rozpoczętego nr-em szkody. I nie zapomnij o podpisie.Ale o treść odwołania nie pytaj, bo nie ma uniwersalnego, jeśli ma być rzeczowe to musisz mieć argumenty dotyczące Twojej konkretnej sprawy. Nie zgadzam się z kwotą taką czy taką bo nie uwzględnia tego, czy tamtego, albo są błędy tu czy tam. Za alarm doliczą Ci do wartości 30 czy 50 zł, co po zaokrągleniu także "wartości wraku" nie wpłynie na ostateczne rozliczenie więcej niż 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda1661348291 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Cześć. Mam złamany palec wskazujący prawej reki. Mam ubezpieczenie indywidualne NNW w PZU. Ubezpieczyciel odmówił wypłaty świadczenia twierdząc, ze nie doszło do trwałego uszczerbku na zdrowiu. A mam krzywy palec i mimo kilku miesięcy od zdarzenia dalej mnie on boli. Jak napisać odwołanie, aby przyniosło to zamierzony skutek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Witam serdecznie, jako osoba poszkodowana w trakcie wystąpienia nieszczęśliwego wypadku ma Pani prawo uzyskać odszkodowanie z indywidualnej albo grupowej polisy od następstw nieszczęśliwych wypadków. Niestety polisy NNW rządzą się swoimi prawami i nie są ustandaryzowane, więc niestety nie obejmują swoją ochroną każdej sytuacji. Jednak w Pani wypadku PZU nie podważyło samej odpowiedzialności a stwierdzono, że brak jest uszczerbku na zdrowiu. Tak więc jeśli nie zgadza się Pani z tą decyzją to jak najbardziej radzę się odwołać. W takim piśmie warto zaznaczyć, że: - zwyczajowo za złamanie palca prawej ręki przyznaje się od 1% do 5% uszczerbku na zdrowiu, - Pani stan zdrowia nie wrócił do stanu sprzed szkody, ponieważ palec jest krzywy i dalej bolesny, - prosi Pani o ponowną analizę sprawy (warto załączyć do pisma również zdjęcia palca oraz ewentualne dodatkowe dokumenty). Życzę powodzenia i życzę dużo zdrowia. W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam, Izabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi