Jump to content
Forum Odszkodowania

Wypadek z obcokrajowcem

Recommended Posts

Mam pytanie tu do uzytkowników.mialem kolezije na drodze dk-1 w sosnowcu ,,jechalem passatem lewym passem jezdni ,gdy nagle udeezyl mnie z tylu bus na niemieckich rejestrachacj,w wyniku jego udezenia udezylem jeszcze przodem w barierke .wezwalem policje i przyjechala policja uznali jego wine otrzymal 300 zł manadatu. i Pan ktory prowadzil ta cala kolizje tam kazał zanotowac mi kto jechał samochodem tym busem i rejestracje tego samochodu nie podał mi numeru polisy ani nazwy zakladu ubezpoieczenia.zglosilem szkode do Pzu a jestem ubezpieczony w Hdi samopomoc.tak kazało mi polskie biuro ubezpieczen. i oni powiedzieli mi ze oni musza w warszawie to dopiero sprawdzic gdzie on jest ubezpieczony ten niemiec i wtedy dopiero beda mogli mi cos wypłacic??czy sa z tym jakies problemy ustalenia jego numeru plisy?? prosze o odpowiedzi na meila lub tu na forum Gruby86@buziaczek.pl ps Sławek Dziekuje ;/

Policja obecna na miejscu zdarzenia powinna podać dane T.U w którym jest ubezpieczony sprawca zdazrenia. I w tej sytuacji powinnieneś zgłosić sie do Policji po te dane. Mają taki obowiązek.

A co do czasu ustalanie może to potrwać troche ............