sabinas Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam. Szukam porady . Mąż miesiąc temu złamał 5 kość śródręcza z przemieszczeniem . Wypadek był w jednostce wojskowej . Spisał tylko oświadczenie , ze zdarzenie mialo miejsce na służbie . Miał robione prześwietlenie ( stwierdzone złamanie z przemieszczeniem) . Lecz trafił na tak kompetentnego ortopede , że nie dostał nawet opaski uciskowej . Ręka opuchnieta - kość krzywo zrosła się spewnościa , bo nie była nawet nastawiona . Od miesiąca mąż prosi o kogoś z BHP bezskutecznie . Co możemy zrobić w tej sprawie ?? Dodam tylko że za tydzień mąż zmienia jednostke . Bedzie w innym mieście . Tu zamierzamy , pójść do lekarza z tą ręka , poniewaz w dalszym ciągu go boli . Moje pytanie jest następujące . 1. Co z protokołem powypadkowym ? Kto ma go sporządzić ? 2. Co jeśli mąż wróci , do naszego miasta , do innej jednostki ? 3. I czy jeśli teraz ubiegałby się o odszkodowanie . A np . za miesiąc miałby nastawianą kość i gips na tej ręce ? Czy to zmienia postać rzeczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Przykro mi, nie mam doswiadczenia jesli chodzi o te sprawy "w sluzbach mundurowych".... Nie mialam nigdy z nimi do czynienia a chyba sie przepisy "wypadkowe" troszkę roznią... Sprobuj zadac to pytanie tu: http://www.forumbhp.pl/viewforum.php?f=9 Z pewnoscią są tam osoby, ktore mogą Ci pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi