Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek motocyklowy - złamanie nadgarstka ( wyrostek rylcowaty )

kamis0075
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie dawno uległem wypadkowi. Jestem na stażu i tam też jestem ubezpieczny . Dobiega końca moje leczenie które trwało dość długo chciałbym sie orientować czy przysługuje mi staranie sie o jakies odszkodowanie z tytułu ze nie mogłem pracować ponieważ to była prawa ręka a ja jestem praworęczny. Chodzi mi o odszkodowanie z ubezpieczenia nie z tytułu odszkodowanie od osoby przez która wypadek został spowodowany bo to inna sprawa. Prosze o jakies wiadomości dotyczącej odszkodowania bo nie wiem jak to sie liczy czy moge sie starac i o ile jak to procentowo moze wygladac bo to podobno ejst wazne ( uszczerbek na zdrowiu ) Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.

Możesz się starać o odszkodowanie z OC sprawcy o ile nie była to twoja wina. Też śmigam na motorze i wiem ze jak jest wypadek nie z Twojej winy to mozesz się ubiegać.

Pozdrawiam

Krzysiek

Tylko sytuacja była taka ze był to pieszy który pod wpływem dużej ilosci alkoholu przewrócił mi sie na motor w momencie wykonywania manewru omijania :/ Zastanawiam sie jak ejst z ubezpieczeniem w urzedzie pracy na stażu co i na ile jestem ubezpieczony i jak mam sie ewentualnie starac o jakies pieniadze z ubezpieczenia