marco387 Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 w zeszłym roku po długiej chorobie kręgosłupa została mi wykonana disectomia L4-L5 po długim chorobowym wróciłem do zdrowia w listopadzie wróciłem do pracy w kwietniu miałem wypadek w pracy uszkodzona częśc podwieszanego sufitu spadła mi na głowę. czego skutkiem doznałem urazu głowy rozcięcie ok 1 cm bez szwów , potem rozpoczęła sie choroba migrenowych bolów głowy bez zmian rtg głowy. następnie jak to określił lekarz specjalista po przeprowadzonych ponownie badaniach rezonansem magnetycznym nastąpiło przeciązeniowe uszkodzenie kręgosłupa w odcinku operowanym w zeszłym roku L4-L5 oraz uwypukliła sie przepuklina na poziomie L5-S1 czego skutkiem muszę sie poddać re operacji L4-L5 oraz operacji L5-S1. po wypadku nie straciłem przytomności. chciałbym sie dowiedzieć ile mogę sie spodziewać odszkodowania z pzu i zus wypadek w pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campter.pl Posted June 28, 2007 Share Posted June 28, 2007 Wysokość odszkodowania w tych przypadkach jest uwarunkowana od oceny lekarza w zakresie % trwałego uszczerbku na zdrowiu. Stawki za jeden procent uszczerbku w przypadku odszkodowania z ZUS wynikają z rozporządzenia i można je również znaleźć na stronie ZUS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinpol Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 mialem wypadek w niemczech w wypadku uczestniczylem jako pasazer obywatel niemiec wymysil pierwszenstwa do spitala trafilem nie przytomny ze wstrzasieniem mozgu i przebywalem na oiomie.Wniemieckim szpitalu leczenie trwalo 6dni po powrocie do domu lekarze zalecili mi lezenie 4 tygodnie czy w jakis sposob moge sie sterac o odszkodowanie.Posze o wazne informacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinpol Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 za wazne informacje z góry dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paruslex Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 witam,proszę zgłosić szkodę z polisy sprawcy, albo skorzystać z miejscowej firmy odszkodowawczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts