papay Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam mam do was takie pytanko mianowiciew sierpniu miałem kolizję ,ja jako poszkodowany zgłosiłem to w TU sprawcy no i się zaczeła walka o odszkodowanie podobno zagineła polisa i mieli podstawę by nie wypłacic .Po miesiącach straszenia sądami TU i sprawcy nagle się znalazła.Wypłacili dopiero 01.2009 czyli mineło pół roku.Wiadomo będe pisał o odsetki i jakieś zadośćuczynienie ale moje pytanie jest takieDo tego czasu byłem zmuszony zakupić 2 auto. Nie miałem kasy dlatego wziołem kredyt powiedzmy 12000 zeta. 3000 musze więcej zwrócić wiadomo odsetki ,za auto stare dostałem 6000(kasacja)czy mam szanse walczyć o zwrot połowy tych odsetek bo gdyby mi wypłacili od razu to kredytu brałbym tylko 6000{Z całego serca nie polecam COMPENSA bałagan jaki oni tam mają to tragedia sprawca wydzwaniał do mnie że nawet z AC nie może naprawić auta } Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidoff Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 nie bardzo moim zdaniem. Kupując nowe auto przyczyniłeś się do powiększenia szkody, mogłeś się wstrzymać do czasu wyjaśnienia okoliczności.Compensa mogła wstrzymać postępowanie, ale ponieważ zrobiła to bezzasadnie teraz masz odsetki jak w banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pro Bono Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Wskazane towarzystwo ubezpieczeń nie buduje pozytywnego wizerunku na rynku ubezpieczeń. Roszczenie o odsetki uzasadnione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 pytanie jakie się rodzi to skąd brak zarejestrowanej polisy? Jeśli od momentu zakupu ubezpieczenia upłynął stosunkowo niewielki okres czasu to prawdopodobnie agent/broker/agncja ubezpieczeniowa przetrzymała polisę. Z punktu widzenia poszkodowanych to oczywiście wszystko jedno i winna jest compensa, ale takie przypadki są nagminne i nikt nawet nie pomyśli, że agent dał ciała, a to nie są pracownicy ubezpieczalni. Co do treści sporu, to wątpię, żeby udało Ci się uzyskać odsetki nie za zwłokę w wypłacie ale od kredytu. To nie jest normalne następstwo szkody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi