jk2006 Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Witam, jestem poszkodowany w kolizji drogowej (zdążyłem wyhamować, natomiast kierujący pojazdem za mną nie). Towarzystwo ubezpieczeniowe uznało szkodę całkowitą. Najdziwniejszym dla mnie jest fakt wyceny mojego auta przed wypadkiem - wycena towarzystwa ubezpieczeniowego wynosi 4800 zł ! za Opla Vectra 2.0i benz. w bdb stanie. Wiem, że cena rynkowa takiego samochodu wynosi około 7000 zł.W jaki sposób mogę się odwołać i niezgodzić z wyceną TU? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 W zasadzie możesz poszukac na giełdach typu otomoto, albo allegro auta w tym samym roczniku, podobnym wyposazeniem i przebiegiem. JEst to jakis argument. Co prawda ubezpieczalnie moga na to patrzec krzywym okiem, ale w zasadzie za takie pieniadze rzeczywiscie mozna kupic auto - takie sa ceny:)A najlepszym argumentem byloby opracowanie kontrwyceny wlasnej - jakis niezalezny rzeczoznawca najlepiej. Jesli bedzie duza roznica, to jest to cenny argument.Z tym, ze przy ocenie wartosci pojazdu lepiej, zeby robil to ktos, kto faktycznie ma o tym pojecie i wlasciwie zastosuje rozne korekty, bo na to beda szczegolnie uwazac, przy ewentualnej weryfikacji tej wyceny:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts