Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Bylem sprawcą kolizji mojego brata samochodem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie. Jestem nowym posiadaczem prawa jazdy mam je od 2 tygodni.

pare dni po odebraniu prawka, brat mi powiedzial jest za granica zebym pojechal do mechanika zeby zrobil pare rzeczy w samochodzie. No i tak wyjezdzajac z parkingu zapatrzylem sie na samochod ktory jezdzil do przodu i do tylu nie patrzac w lusterko z drugiej strony po czym walnelem w samochod stojacy po drugiej stronie parkingu. Moj samochod obeszedl sie bez zadarapania jest to audi b4 kombi ale w matizie ktorego stuknelem wgielem tylny blotnik. Zglosilem to do ubezpieczenia brata PTU i niedawno przyslali mi papiery: oświadczenie kierującego dla PTU. S.A i informacje dla mnie. Pisze ze mam ze soba wziasc pisemna zgode wlasciciela pojazdu na uzyczenie pojazdu kierujacemu w momencie kolizji ale niemam bo brat wlasnie jest zagranica... CO DALEJ ROBIC?? PRosze o pomoc

• 1 miesiąc temu...
Jak brat wróci to niech prześle (bądź z zagranicy-np. mailem) wskazaną informacje do TU. Chodzi o potwierdzenie, że nie ukradłeś pojazdu brata - wtedy należałby się regres do kierującego po wypłacie poszkodowanemu odszkodowania !!!

tak jak pisze gruz, pogadaj z bratem, niech napisze sobie oswiadczenie ladnie, potem zeskanuje i wysle im majlem - w zupelnosci im takie cos wystarczy:)

zaręczam Ci, ze likwidator sie bardzo chętnie jak najszybciej pozbedzie szkody i nie bedzie sztucznie czekal na jakis papierek:) zeskanowane pismo majle, starczy w zupelnosci:)