woj13tas Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 witam. 2 lata temu miałem wypadek w drodze do pracy. Zdezyły sie dwa autobusy publiczne pech chciał, że siadziałem na samym koncu autobusu do którego dobił inny.przeleżałem 1,5 miesiąca w szpitalu dopiero po paru dniach dowiedziałem sie że mam złamane 4 i 5 krag szyjny. Nie pracowałem przez prawie 19 miesiecy. Do dnia dzisiejszego odczowam problemy z kregosłupem.Dostałem 5 tyś zł z ubezpieczycielni. Chciałem sie dowiedziec czy moge liczyc na jakieś zadoscuczynienie i o jaką kwote mógłbym sie ubiegac do sądu? i czy 5 tys zł to nie jest za mało jak na 2 lata bez przcy i ciagłego leczenia? z góry dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iras231 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 witamz tego co piszesz to są to śmieszcze pieniądze jak na tak długi okres choroby ti należą ci sie zdecydowanie większe pieniążki,możesz przecież ubiegać się o odszkodowanie z oc sprawcy w tym wypadku pewnie bedzie to oc kierowcy autobusu, który spowodował wypadek, a jężeli był to wypadek w drodze do pracy to jest tak samo traktowany jakby był to wypadek w pracy.wiec powinieneś jeszcze raz przeanalizować swe dokumenty i złożyć o zadośćuczynienie z oc sprawacy wypadkupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi