agusia414 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 09.10.2008 r. uległam wypadkowi w pracy gdzie doszło do rozerwania IV palca lewej ręki w związku z czym założono mi 2 szwy. Palec do chwili obecnej przy najmniejszym urazie nadal boli jest mała blizna i widoczne zgrubienie mimo to orzecznik w ZUS uznał, ze w moim przypadku nie ma żadnego uszczerbeku na zrowiu. Pragnę nadmienić, iż w PZU gdzie jestem dobezpieczona przyznano mi 1% uszczerbku i wypłacono 400zł. a tu nic...Bardzo Was prosze napiszcie czy decyzja orzecznika była słuszna, czy się od niej odwoływać i co ewentualnie napisać w odwołaniu. Bardzo liczę na Wasza pomoc. Pozdrawiam cieplutko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Odwołaj się koniecznie. Z tym, ze powoływanie sie na PZU nic nie da. Napisz, ze palec masz niesprawny, odczuwasz ból, utrudnia Ci wykonywanie wielu czynnosci i masz trwałą bliznę i zgrubienie.Nie wiem, czy to coś da, ale - przeciez nie zaszkodzi.... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi