powypadku Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 witam Czy miejsce złamania wieloodłamowego może zacząć boleć miesiąc po operacji?? Mimo że boli kontynuowac rehabilitacje?? Długo jeszcze będzie boleć bo z takim bólem ciężko się ćwiczy. Z góry dziękuje za rady i odpowiedzi , gdyż przez ten ból i całą tą sytuacje naprawde idzie się załamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Przeczytaj o podobnej sytuacji do Twojej http://www.odzyskaj.info/viewtopic.php?id=578Jeśli masz jakieś wątpliwości skonsultuj to z lekarzem prowadzącym sprawę. Mam nadzieje ze podczas kontroli okaże się, że wszystko dobrze się zrasta i zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powypadku Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 właśnie jestem po wizycie i wszystko powoli wraca do normy dziekuje za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivy Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 jajestem 7 miesiecy po zlamaniu, chodze juz bez kul czasem z jedna i czasami troszke boli na zmiane pogody itp to chyba normalne, chociaz bolem bym tego nie nazwala raczej po prostu czuje cos tam, takie tepe uczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskaaaa Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Witam ,gdyż 6miesięcy temu doznałam złamania strzałki a dokładnie nazywa się to ''izolowane złamanie strzałki''.Złamanie nie było poważne założyli mi gips na 4tyg.Kiedy poszłam na zdjęcie gipsu lekarz tylko na nią spojrzał i powiedział ,że jest wszystko ok i mam zacząć normalnie chodzić.No więc starałam sie chodzić ale z 1 kulą gdyż noga bolała itd: Ale mianowicie chodzi mi o to że lekarz powiedział ,że noga powinna sie rozchodzić po 2 tygodniach a mineło już 6 mieśiecy a noga mnie boli ,nie tak ,że nie moge chodzić ale poprostu tak ''zazyna'' czyli chwilowo nie boli a nagle łapie mnie śilny bół, a najgorsze jest to ,że nie moge nią ruszać ,wyginać ,gdyż czuje usisk, tak jakby to ująć niemoc i lekki bol. Czy noga mogła mi sie zle zrosnąć , ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witaminowa Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Każdy z nas reaguje indywidualnie. Jestem 5 miesięcy po wieloodłamowym złamaniu piszczeli i noga bardzo boli , punktowo, w konkretnym miesjcu w okolicy złamania Lekarze nieco bezradnie rozkładają ręce, wykluczyli zakrzpicę, uszkodzenie nerwu (ruszam palcami i mięśniami łydki i stopy bez problemu), mam nadal nie zrośniętą w pełni kość i być może to jest przyczyną albo... sama nie wiem... może wadliwe złożenie kości ? Pozdrawiam i głowa do góry? Chodzisz na rehabilitację ? Masaże i ćwiczenia przynoszą ulgę bolącej nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnYa Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 a ja mam takie pytanie odnośnie bólu po złamaniu (obydwu) podudzi. Mam założone gwoździe śródszpikowe, jestem 7 miesięcy po wypadku i nogi dalej nie są zrośnięte. lekarz kazał mi chodzić, żeby pobudzić zrost. boli mnie nie samo miejsce złamania ale miejsca, w których znajdują się górne końce tych gwoździ. Boli tylko w trakcie chodzenia, a raczej zmiany obciążenia nóg. Np kiedy przestąpię z nogi na nogę lub kiedy wstanę i siądę, nawet bez chodzenia, przez moment ból jest okropny. Nie boli mnie natomiast kiedy stoję bez ruchu, mogę stać nawet bardzo długo i i tak nie boli. Czym to jest spowodowane? czasami mam wrażenie jakby te gwoździe były np za długie i w trakcie zmiany obciążania w jakiś sposób podrażniały nerwy. Dziwi mnie to tym bardziej, że mam też gwóźdź w kości udowej i nie czuję go w ogóle, jakby wcale go tam nie było. Skąd się może brać ten ból i czy kiedyś przejdzie? czy dopiero po tym jak wyciągną mi te gwoździe? Chciałabym móc zacząć chociaż trochę chodzić zanim to zrobią a ten ból mi to uniemożliwia. proszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskaaaa Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Do witaminowa....Wię nie chodze na rehabilitacje lekarz nie zlecił!Wydaje mi się ,że kość może zle się zrosła gdyż jak dotykam kostki to wyczowam takie jakby'" 2 kośći '' a na drugiej tak nie mam i nawet jak lekko się dotykam to chwile potem noga zaczyna boleć a no i jeszcze jest spuchnięta!!!!! A no i nadodatek nie byłam u lekarze gdyż nie ma mnie chwilowoi w kraju !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskaaaa Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 A może ktoś zwas wie jaki można poznać ,że noga zle się zrosła???I jeśl jest żle zrośnięta to co należy zrobić no....lekarze robią A i jakie śa objawy zakrzepicy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348291 Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Witam. Moja córka miesiąc temu została potrącona przez samochód i złamała rękę. Jak długo może się goić złamana ręka, ile czasu może boleć? Jak długo trwa leczenie w przypadku złamanej ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 10 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Dzień dobry, córka jako osoba poszkodowana w wypadku komunikacyjnym ma prawo starać się o odszkodowanie z polisy OC sprawcy wypadku. Polecam lekturę naszego Vademecum - znajdą tam Państwo odpowiedzi na najczęściej zadawane przez poszkodowanych pytania. Nie napisał Pan jaka dokładnie kość ręki została złamana, więc w celu określenia (oczywiście mniej więcej) wysokości uszczerbku mogą się Państwo zapoznać z naszymi artykułami w temacie uszczerbku na zdrowiu po urazach dłoni, nadgarstka, przedramienia i łokcia czy stawu barkowego. Co do długości leczenia, to niestety nawet lekarz może tylko przypuszczalnie ustalić termin zakończenia leczenia. Nie jestem więc w stanie powiedzieć bez wglądu w dokumentację medyczną jak długo będzie trwało leczeni i jak długo będzie się utrzymywał ból, bo jest to bardzo indywidualne. Przy takim urazie jak złamana ręka wszystko zależy od samego miejsca złamania, leczenia, przebytych zabiegów, rehabilitacji, gojenia ran i wielu innych czynników. Życzę dużo zdrowia dla córki i powodzenia w uzyskaniu satysfakcjonującego odszkodowania. W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam, Izabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi