pojara88 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Miałem wypadek w czasie świąt, lecz poza miejscem pracy. Po feralnym upadku złamałem nogę w dwóch miejscach. Miałem operację i czekam na następną (wyjęcie metalu z nogi), czy po zakończeniu leczenia będzie przysługiwało mi jakieś odszkodowanie z ZUS? Czy odszkodowania z ZUS uwzględniają tylko wypadki przy pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Wypadek nie miał miejsca podczas pracy zatem zgodnie z przepisami z 1.01,2003r. ZUS nie wypłaci odszkodowania. Płatne jest jedynie chorobowe - 80%. Jeśli posiadacz ubezpieczenie NW warto zapoznać się bliżej z OWU i możesz dochodzić roszczeń z tego ubezpieczenia właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi