Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

ALLIANS ROBI LUDZI W KONIA !! CO ROBIC ????

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM MAM WIELKI PROBLEM Z FIRMA ALLIANS , A MIANOWICIE W 07-11-2008 R MIAŁ A MIEJSCE KOLIZJA DROGOWA KIEROWCA TIRA COFAJAC NIE WIDZIAŁ MOJEGO AUTA I MI GO USZKODZIŁ DZWONIŁEM NA PPOLICJE ALE ONI MNIE OLALI I NIE PRZYJECHALI NA MIEJSCE KOLIZJI I KAZALI NAPISAC TEMU PANU Z TIRA OSWIADCZENIE ZE COFAJAC USZKODZIŁ MOJE AUTO I TEN TAK ZROBIŁ. JA NASTEMPNEGO DNIA ZADZWONIŁEM NA INFOLINIE ALLIANS I ZA PARE DNI PRZYJECHAŁ PAN OD WYCENY A DOKŁADNIE 15-11-2008R. ZA PARE DNI ZADZWONIŁEM ZNOWU NA ICH INFOLINIE BO Z ICH STRONY ZERO KONTAKTU I POPROSIŁEM O JAKIES INFORMACJE ,NO I TAM JAKAS PANI ZAZNACZYŁA ZE JAKIS RZECZOZNAWCZA DO MNIE ODZWONI ,ZA PARE DNI ZADZWONIŁ I WYSŁAŁ MI KOSZKORYS ,ALE JA SIE NA TYM NIE ZNAM I ODDAŁEM SAMOCHÓD DO SERWISU MERCEDESA , NO ALE W MERCEDESIE WYCENILI KOSZT NAPRAWY NA KOSMICZNA KWOTE KTÓRA PRZEKRACZA WARTOSC RYNKOWA MOJEGO AUTA . NO I ZNOWU PROBLEM BO TO TRWAŁO DO NOWEGO ROKU I TO SERWIS MERCEDESA MNIE O TYM POINFORMOWAŁ ZE BYM SOBIE ZABRAŁ AUTO BO FIRMA ALLIANS NIE WYRAZIŁA ZGODY NA NAPRAWE ,I ZNOWU MNIE OLALI . WIEC ZNOWU WYNAJEŁEM CHOLOWNIK I Z POWROTEM ZACIAGNEŁEM SAMOCHÓD DO DOMU DO GARAŻU I ZOWU 500ZŁ STRATY ZA AUTO LAWETE I ZNÓW DZWONIE DO ALLIANS NA INFOLINIE I ZNOWU TO SAMO PANI JAKAS MÓWI ZE ZAZNACZY COS TAM I KTOS TAM ZADZWONI I PO PARY DNIACH DZWONI JAKAS PANI I INFORMUJE MNIE ZE CZEKAJA NA JAKIES PAPIERY OD SPRAWCY FIRMU LIZINGOWEJ I WYSTOSOWALI MI TO NA PISMIE A JA ZNOWU CZEKAM NIE WIEM NIC JESTEM W LESIE I NIEWIADONO KIEDY ONI COS ZROBIA ANI ILE CHCA MI ZAPŁACIC ZA MOJE AUTO TO JEST JAKIES CHORE CO ONI ROBIA Z LUDZMI. PROSZE WAS LUDZIE O JAKAS POMOC CO JA MAM Z NIMI ZROBIC I JAK TA SPRAWE ROZWIKŁAC BO POWOLI TRACE CIERPLIWOS BO TO TRWA JUZ PRAWIE 3 MIESIACE A DOKŁADNIE 3 MIESIACE MINA 07-02-2009R JESLI KTOS WIE CO W TAKICH WYPADKACH TRZEBA ROBIC ZEBY ICH SUMIENIE RUSZYŁO I MI PIENADZE ODALI I ZABRALI TEN ROZWALONY SAMOCHÓD ALBO PROSZE O JAKIES NAMIARY NA JAKAŚ FIRMRE WYKFALIFIKOWAMA CO SIE ZAJMNIE MOJA SPRAWA I ODZYSKA OD ALLIANS DLA MNIE ODSZKODOWANIE PROSZE O POMOC !

uffff, przebrnąlem przez post, chłopie - słownik ortograficzny naprawdę nie gryzie, a wręćż czasami może być bardzo przydatny:) Szanuj trochę innych.

PRzede wszystkim jak kosztorys w serwisie mercedesa przekracza wartosc pojazdu, to nie ma opcji, aby allians wyrazil zgode na naprawę. Skoro chcesz miec po prostu naprawiony pojazd, to nie zostaje Ci nic innego jak znlezc serwis, który naprawi ci pojazd za kwotę niższą od wartości pojazdu.

W przeciwnym razie szkoda zostanie rozliczona jako calkowita, vo jest dla ciebie stanowczo najgorszym rozwiazaniem (tak jest przynajmniej w wiekszosci przypadkow).

Generalnie, skoro likwidacja trwa juz tak dlugo, to mozesz zazdac od ubezpieczalni odsetek ustawowych, liczonych od 31 dnia likwidacji szkody.

Zwróc się do nich z pisemnym roszczeniem o te odsetki, to masz spora szansa, ze przyspieszy to znacznie proces likwidacji:)