artur3321 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Z powodu wypadku mam złamane żebro i byłem w szpitalu 4 dni, jestem na chorobowym ponad 30 dni czy należy mi się odszkodowanie z ZUS-u i ubezpieczenia grupowego zaznaczam że wypadek nie był z mojej winy. Po jakim okresie L4 można się ubiegać o odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 czy mowisz o wypadku przy pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 artur3321 wrote:Z powodu wypadku mam złamane żebro i byłem w szpitalu 4 dni, jestem na chorobowym ponad 30 dni czy należy mi się odszkodowanie z ZUS-u i ubezpieczenia grupowego zaznaczam że wypadek nie był z mojej winy. Po jakim okresie L4 można się ubiegać o odszkodowanie.W każdym wypadku, obojętnie czy to jest wypadek przy pracy czy wypadek poza pracą o odszkodowanie można sie ubiegać po zakonczonym leczeniu.I jeśli orzecznik ZUS ( w przypadku wypadku przy pracy) bądź orzecznik towarzystwa ubezpieczeniwego nie orzeknie uszczerbku na zdrowiu odszkodowanie nie będzie wypłacone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi