marjan Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 witam,pracowałem do niedawna w fabryce części okrętowych, w czasie pracy często przepychamy kocioł do odlewów części. w moim mniemaniu nie jest to zgodne z zasadami bhp.w czasie owego przepychania coś potwornie mi w kręgosłupie szczękneło.jestem na 6 miesięcznym zwolnieniu. byłem w szpitalu, mam planowaną operację. pracodawca powiedział że pokryje koszty, bylebym tylko nie zgłaszał tej szkody.no i co teraz?może jednak zgłosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 dobry wieczórsprawę jak najbardziej należy zgłosić. Proszę wziąć pod uwagę, że nawet wykonanie operacji może nie przynieść całkowitego wyzdrowienia i sprawności. A w przypadku powikłań nie będzie miał Pan podstaw do rozszerzenia roszczenia wobec pracodawcy (i jego ubezpieczyciela).w razie pytań służę radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjan Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 hejw sumie racja tyle ze wtedy na pewno mnie zwolnia! i co ja mam wtedy zrobic? ale z tego co sie dowiedzialem koszty operacji sa spore, wolalbym tego uniknac, a powiklania swoja droga:/a jak sie ubiegac o odszkodowanie w Anglii? w moim odczuciu wina pracodawcy jest oczywista. sami angole tak mowia! jakby co mowia ze pojda na swiadkow (w sumie 2 tylko, reszta sie boi) to gdzie ja mam to zglosic?ps. przepraszam ze nie mam polskich znakow, ale to nie moj komp;).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 marjan wrote:hejw sumie racja tyle ze wtedy na pewno mnie zwolnia! i co ja mam wtedy zrobic? ale z tego co sie dowiedzialem koszty operacji sa spore, wolalbym tego uniknac, a powiklania swoja droga:/a jak sie ubiegac o odszkodowanie w Anglii? w moim odczuciu wina pracodawcy jest oczywista. sami angole tak mowia! jakby co mowia ze pojda na swiadkow (w sumie 2 tylko, reszta sie boi)to gdzie ja mam to zglosic?ps. przepraszam ze nie mam polskich znakow, ale to nie moj komp;).pozdrawiamPracodawca nie ma prawa Cie zwolnic w takiej sytuacji. Jesli to zrobi, to po skierowaniu sprawy do trybunalu, zostanie Ci przyznane wysokie odszkodowanie i pracodawca zostanie zmuszony do przyjecia Cie z powrotem do pracy na dotychczasowych warunkach. Twoj pracodawca na pewno o tym wie, wiec nie sadze zeby nawet probowal Cie zwolnic.Co do kosztow operacji, to przeciez NHS ma obowiazek wykonac ja za darmo.Co do ubiegania sie o odszkodowanie, to wystarczy skontaktowac sie z kancelaria prawna specjalizujaca sie w uzyskiwaniu odszkodowan. Ich uslugi sa zupelnie bezplatne, bo swoje koszty odzyskuja od firmy ubezpieczeniowej osoby winnej spowodowania wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lala22 Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 podaj więcej okoliczności wypadku. Czy na miejscu była policja? czy zgłosiłeś szkodę? jak nie wiesz jak uzyskać odszkodowanie, pytaj, postaram się pomóc....!!!!!!!!! ____________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi