Szkoda całkowita pijany sprawca brak oc nie jego auto
Założył alfa37, 4 lutego 2009 · 351 wyświetleń
Generalnie przy UFG uzyskanie odszkodowania trwa mniej wiecej dwa razy dluzej niz ze zwyklej ubezpieczalni. Najpierw proces likwidacji robi ubezpieczalnia a potem wysylane sa akta, a nie daj boze jak cos w aktach brakuje, to UFG rzadko kiedy ma ochote uzyskac jakis dokument samodzielnie i odsyla cale akta znow do ubezpieczalni, i tak moze to w kółko:)
W Twoim przypadku, kiedy Warta tak dlugo trwa sproboj najpierw telefonicznie sie dowiedziec cos, dlaczego tak dlugo i nie daj sie splawic. Grzecznie poinformuj, ze jesli do konca tygodnia na ten przyklad nie wysla akt do UFG sama napiszesz pismo do UFG. Mozesz sama tam napisac i zglosic szkode i zyczliwie podpowiedziec gdzie są dokumenty i ile trwa ich przesylanie. Mozesz tez napisac, do rzecznika ubezpieczonych z prosba o pomoc, ale to tez pewnie potrwa troche:)
Dzięki za informacje udzielone przez ""Bochenek''.Dzwoniłam do UFG i do WARTY wiele razy i mam już dość wszystkiego, nic nie pomaga.Jak walczyć z polską biurokracją i urzędasami
Jakie są procedury dotyczące zgłoszenia szkody do UFG osobiście,podpowiedzcie mi.Na stronie funduszu jest formularz zapytania dotyczący spraw o odszkodowanie ale nie wysyła moich pism.