wgnieciona maska

Założył anula328, 21 listopada 2011 · 309 wyświetleń

anula328
witam mam takie pytanie co mogę zrobic jak TU odmawia mi założenia nowej maski w moim rocznym aucie. dodam,że wgniecenie to powstalo na skutek bojki dwóch panów,których dane posiada policja.naprawa ma się dobyc z mojego AC. TU każe mi klepac maskę ,a ja chciałabym nową bo jest to jak pisałam roczne auto i jeszcze nie potrafią udzielic mi odpowiedzi co z moja gwarancją którą posaiadam czy po wyklepaniu jej nie stracę ? pomocy z gory dziekuje
Miszka

Pokrywa komory silnika zwana potocznie "maską" jest elementem, dla którego producent pojazdu przewiduje naprawę. Kwalifikacja do naprawy/do wymiany zalezy od konkretnego uszkodzenia - jego wielkości, usytowania, materiału pokrywy i jej budowy. Tak więc na tę chwilę nie można zająć stanowiska,, czy kwalifikacja TU jest prawidłowa.

Co do gwarancji : prawidłowo przeprowadzona naprawa elementu w ASO nie wpływa na nią.

anula328
dziekuję za podpowiedz jak rozumiem maske moge klepac bo gwarancji nie stracę.jescze jedno za ta naprawe zabiorą mi jakis procent znizki z AC czy mam zakladac sprawe cywilną sprawcą tego wgniecenia aby odzyskac swoje pieniadze?jak rozwiązac ten problem zeby na tym nie stracic ( po zdarzeniu zlozylam na policji zawiadomienie o uszkodzeniu mienia i na razie postępowanie trwa- przesłuchiwani są świadkowie)
Marek

Wydaje mi się, że zarówno przy naprawie jak i przy wymianie pokrywy silnika to i tak stracisz gwarancję na ten jeden element. W każdym razie kiedyś tak było. W zamian za to ASO dawało rok rękojmi: link zewnętrzny zablokowany

Możesz się dopytać w ASO jak jest na dzień dzisiejszy z elementem naprawianym/wymienianym.

link zewnętrzny zablokowany | link zewnętrzny zablokowany