sik18 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 We wrześniu 2008r. w wypadku samochodowym zginął mój ojciec sprawa nie została jeszcze zakończona. Jestem ubezpieczona przez z-d pracy w PZU życie w ubezpieczeniu grupowym. Po dostarczeniu aktu zgonu i innych dokumentów w listopadzie do tej pory nie dostałam z mojej polisy żadnego odszkodowania ani żadnej odpowiedzi. Czy należą mi się odsetki za ten czas? Jeżeli tak to jak je wyegzekwować od PZU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 jeżeli polisa przewidywała wyplacenie ci odszkodowania w momencie śmierci ojca możesz uzyskać odszkodowanie. Odsetki za zwłokę rwniez mogą ci przysługiwać ale tego nie jestem w stanie zbadać nie wiem jaki jest powód opóźnienia. Zadzwoń do psu i zapytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi