Jump to content
Forum Odszkodowania

ile % odszkodowania

patr8585
 Share

Recommended Posts

Witam za kilka dni mam komisję lekarską, chciałem się dowiedzieć mniej więcej ile % uszczerbku powinienem dostać żeby się nie odwoływać bez potrzeby. Wypadek miał miejsce w pracy i był to wypadek samochodowy, niedawno skończyłem rehabilitację lecz nadal nie chodzę jak powinienem nadal utykam. Miałem złamane obie ręce w tym prawa ręka jest skręcona na cztery śruby, nie jest w pełni sprawna i podobno tak już zostanie ,ponadto kostka nieestetycznie wystaje. Dalsze złamania to noga dokładnie kość udowa skręcona na blachę 35cm i 18 śrub . Całe leczenie to 16 miesięcy. Bardzo proszę powiedzieć ile mniej więcej procent powinienem dostać z góry DZIĘKUJE!!!

• 2 weeks later...

Byłeś sprawcą tego wypadku czy poszkodowanym? Jak otrzymasz decyzję co do wysokości procentowego uszczerbku na zdrowiu, warto udać się prywatnie do lekarza ortopedy - traumatologa, który jest orzecznikiem dla jakiegoś towarzystwa ubezpieczeniowego. Skonsultować z nim czy ten uszczerbek jest właściwy, czy lekarz orzecznik ZUS uwzględnił wszystkie obrażenia i powikłania. Tabela ZUS jest opracowana w formie widełek od - do.

Powodzenia