tymkowska Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Bardzo proszę o pomoc. Parę dni temu miałam wypadek samochodowy,który nie był z mojej winy. Autobus PKS-u uderzył mnie i moje dzieci w tył samochodu. Samochód został prawie całkowicie zniszczony, my doznałyśmy urazów w postaci potłuczeń. Co mamy robić dalej?Była policja, straż, karetki(szok pourazowy spowodował,że nie zostałam ani ja,anidzieci w szpitalu). Słyszalam,że możemy domagac sie odszkodowań z polisy OC sprawcy. Jak się do tego zabrac? Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Witam!Powinna zgłosić Pani szkodę do ubezpieczyciela sprawcy. Odszkodowanie będzie wypłacone z OC sprawcy wypadku. Odszkodowanie należy się również w przypadku znacznych obrażeń fizycznych. Powinna się Pani zgłosić z dokumentacją do ubezpieczyciela. Dane ubezpieczyciela uzyska Pani od policji. Ubezpieczalnia zgodnie z prawem ma 30 dni na wypłatę odszkodowania.Proszę zbierać również dokumentacje lekarską. Jest niezbędna dla udowodnienia charakteru i zakresu doznanych szkód i obrażeń.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi