tymkowska Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Bardzo proszę o pomoc. Parę dni temu miałam wypadek samochodowy,który nie był z mojej winy. Autobus PKS-u uderzył mnie i moje dzieci w tył samochodu. Samochód został prawie całkowicie zniszczony, my doznałyśmy urazów w postaci potłuczeń. Co mamy robić dalej?Była policja, straż, karetki(szok pourazowy spowodował,że nie zostałam ani ja,anidzieci w szpitalu). Słyszalam,że możemy domagac sie odszkodowań z polisy OC sprawcy. Jak się do tego zabrac? Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Witam!Powinna zgłosić Pani szkodę do ubezpieczyciela sprawcy. Odszkodowanie będzie wypłacone z OC sprawcy wypadku. Odszkodowanie należy się również w przypadku znacznych obrażeń fizycznych. Powinna się Pani zgłosić z dokumentacją do ubezpieczyciela. Dane ubezpieczyciela uzyska Pani od policji. Ubezpieczalnia zgodnie z prawem ma 30 dni na wypłatę odszkodowania.Proszę zbierać również dokumentacje lekarską. Jest niezbędna dla udowodnienia charakteru i zakresu doznanych szkód i obrażeń.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi