minicasco w Warcie

Założył pae56, 11 lutego 2009 · 456 wyświetleń

pae56

Witam ,

Otrzymałem propozycje kupna ubezpieczenia MiniCasco w Warcie czy jest to dobra propozycja ? Z tego co wyczytałem to MiniCasco nie obejmuje ochroną szkód częściowych, tj. towarzystwo nie pokrywa kosztów naprawy uszkodzonego pojazdu w wyniku kolizji, chyba, że będą one spowodowane przez akty wandalizmu lub siły przyrody czy są jeszce jakieś inne wyłączenia a moze zwrócić uwagę na jakieś inne ubezpieczenia ?

Maciej

Witam

Jeżeli chodzi o minicasco w Warcie to nie znam dokładnie OWU - mogę przestucjować na jutro . Znam natomiast owu minicasco w PZU . Jest dokładnie tak jak pisałes czyli ubezpieczenie jest od kradzieży i szkód całkowitych ale i tu jest "gwóźdź" - od szkód całkowitych spowodowanych zderzeniem się z zwierzęciem lub człowiekiem . Nawet podczas pierwszych prezentacji tego produktu , jak pzu wprowadzało go na rynek to spotkałem się z prezentacja w której mówiono że polisa jest od kradzieży , szkód całkowitych i szkód ( w domniemaniu niekoniecznie całkowitych ) ale spowodowanych przez zderzenie ze zwierzęciem -życie pokazało jednak inaczej i niestety sam tego doświadczyłem . Ponieważ moja żona jeździła dośc starym samochodem to kupiłem polise minicasco . Została zepchnieta do rowu przez ciężarówkę , która uciekła z miejsca zdarzenia . policja napisała stosowny protokół i po zgłoszeniu do ubezpieczyciela dowiedziałem się że niestety zabrakło "zająca" albo innej sarny która pierwotnie musiałaby sie przyczynić do powstania szkody aby była odpowiedzialność Ubezpieczyciela - wiec mam takie zmienne odczucia co do polis typu "mini"

Maciej
jeżeli Twój samochód ma poniżej 10 lat i nie miałeś szkody w ostatnim roku to proponuję sprawdź ofertę np Compensy z produktem pakiet PKP- jest całkiem niedrogi - masz ac w pełnym zakresie , z wykupioną amortyzacją części , ochroną prawna , top assistance i jeszcze bardzo dobre nw dla ciebie
pae56
Dzięki za info tak sądziłem że coś za tą małą ceną musi się kryć sprawdzę tą compsense ogólnie szukam AC dla samochodu 6 letniego 🙂
Maciej
6-cio letni samochód to jeszcze zupełnie niestary - to minicasco to raczej powinno być kierowane do starszych samochodów - wbrew tego co się nam często wydaje , samochody 15-sto letnie tez kradną
ZeneC

Kradną, kradną... W ostatnim raporcie KG Policji dotyczącym kradzionych marek na trzecim miejscu jest...PF 126p, nasz poczciwy maluch.

Jeśli chcesz porozgryzać atuty Warty, daj znać na PW.