Michal26 Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Witam, podczas jazdy otworzyła mi się maska wybijając przednią szybę. Dostałem z PZU odmowę wypłaty odszkodowania. Ubezpieczyciel swoją decyzję uzasadnił słowami: " Zgodnie z § 6 ust 1 ogólnych warunków ubezpieczenia auto- casco zatwierdzonych uchwałą Zarządu PZU S.A. nr UZ/533/2005 z dnia 17 listopada 2005 roku, ochroną ubezpieczeniową mogą być objęte szkody powstałe w pojeździe bądź jego wyposażeniu polegające na: uszkodzeniu pojazdu w związku z ruchem i postojem wskutek nagłego działania siły mechanicznej w chwili zetknięcia pojazdu z innym pojazdem, osobami, zwierzętami lub przedmiotami – pochodzącymi z zewnątrz pojazdu.Mając na uwadze powyższe przepisy informujemy, że w wyniku przeprowadzonych oględzin uszkodzonej szyby w Pana pojeździe, stwierdzono brak działania czynnika zewnętrznego." Czy mam jakiekolwiek szansę pisząc odwołanie? Ewentualnie na czym się oprzeć. Pozdrawiam i proszę o POMOC! Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remik Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Tak na moje oko to raczej marne szanse na wywalczenie odszkodowania.jeszce ten ich dopisek "pochodzącymi z zewnątrz pojazdu" maska niestety z zwenątrz nie pochodzi a jest częscią Twojego pojazdu. Niestety takie OWU podpisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi