revela Posted February 20, 2009 Share Posted February 20, 2009 proszę o poradę. tydzień temu w trakcie wyjazdu w delegację (udział w targach) moje auto zostało potrącone. w wyniku stłuczki doznałam urazu kręgosłupa. zdiagnozowano skecenie szyjnego odcinka kręgosłupa. musze nosić kołnierz ortopedyczny przez 2 tygodnie, dostalam takze dwa tygodnie zwolnienia. czy moze ktoś się orientuje czy przysługuje mi z tego tytulu jakis odszkodowanie i ewentualnie w jakiej kwocie. dodam, ze mój pracodawca uznał to jako wypadek w pracy i sporządził stosowny protokół. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imported_michal Posted February 20, 2009 Share Posted February 20, 2009 A więc możesz uzyskać odszkodowanie z ZUS. W międzyczasie możesz zgłosić szkodę do ubezpieczyciela OC pojazdu sprawcy wypadku, jeżeli przyznał się do spowodowania wypadku i policja spisała protokół. Spróbuj sprawę skonsultować w jakiejś firmie, większość z nich oddzwonia do poszkodowanych i informuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts