agent64 Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 ZUS odmowil mi wyplaty jednorazowego odszkodowania.Jak sie odwolac?Dostalem zawalu serca po zatrzymaniu konkretnej zlodziejki,od ktorej niesamowicie cuchnelo itp,i uzeralem sie z nia dosc.Zaraz po tym jak zabrala ja policja dostalem zawalu,wszczepiono mi stent Pracodawca uznal mi wypadek w pracy natomiast ZUS nie.Jakim prawem?Czy odwolanie cos da? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agent64 Posted February 23, 2009 Author Share Posted February 23, 2009 Firma ochrony uznala mi zawal jako wypadek w pracy a ZUS nie,bo uznal mi w pismie ze nie zostalo ono wywolane nagla przyczyna zewnetrzna.Rozumiem jakbym siedzial na monitoringu i obserwowal klientow i nic wiecej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behapowka Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Myślę, że zawsze warto spróbować. Na decyzji ZUS w pouczeniu jest napisane do kogo i w jakim terminie składa się odwołanie. Odwołanie składa się za pośrednictwem ZUS, który wydał decyzję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agent64 Posted February 23, 2009 Author Share Posted February 23, 2009 Dzieki i bede skladal odwolanie Nie wiem dlaczego taka decyzja Czyzby szukali oszczednosci i okradali nasze kieszenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts