komar Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 witam jestem kerowcą zawodowym w firmie transportowej i w pazdzierniku 2008roku podczas załadunku auta w trakci wciągania palety z towarem (ok250kg) na wózku paletowym na poczułem ostry ból w lewym ramieniu ale nadal wykonywałem swoją prace następnie podczas zamykania drzwi od skrzyni ładunkowej wiał wiatr i szarpnęło mi te drzwi, w wyniku tego ból się nasilił ale wtedy nie zgłosiłem tego nikomu ponieważ myślałem że nastąpilo zwykłe przeciążenie. Następstwem tego było zwichnięcie tej ręki co też myślałem że samo mi przejdzie , aż w końcu stawło się to coraz częściej i poszedłem do lekarza pierwszego kontaktu który dał mi skierowanie dortopedy który zdiagnozował nawykowe zwichnięcie stawu ramiennego i była konieczna operacja . teraz już jestem po operacji i częściowo po rehabilitacji, tylko nie wiem czy moge się starać o jakie kolwiek odszkodowanie a jeżeli tak to jak to załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 dodam jeszcze że od tamtej pory tzn od grudnia 2008 kiedy został zaplanowany termin operacji jestem na zwolnieniu lekarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Aby można było się starać o odszkodowanie z ZUS musi być sporządzona dokumentacja powypadkowa i uznany wypadek przy pracy. Trzeba zacząć od zgloszenia tego zdarzenia pracodawcy. Niezależnie od tego można się strać o odszkodowanie w towarzystwie ubezpieczeniowym, jeśli takie ubezpieczenie sie ma. trzeba sprawdzic w polisie jaki zakres obejmuje ubezpieczenie. Jeśli jest to ubezpieczenie grupowe prosze skontaktowac się z osobą, która zajmuje się w zakladzie takimi ubezpieczeniami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi