paula Posted July 22, 2007 Share Posted July 22, 2007 Witam Mam pytanie wczoraj miałam wypadek gość wymusił pierwszeństwo i skasował mi przódcałę szczęście mi się nic nie stało ale samochód szkoda gadać. Jakie kroki powinnam teraz poczynić by uzyskać wysokie odszkodowanie ? Może ktoś poradzi to mój pierwszy raz wypadek w życiu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia Posted July 23, 2007 Share Posted July 23, 2007 Witaj,N miejscu kolizji była policja czy spisaliście oświadczenie? Sprawca przyznał się do winy?Przede wszystkim poczekaj na likwidatora, jeżeli szkodę już zgłosiłaś? Likwidator oceni stopień zniszczenia samochodu i koszty jego naprawy. Kiedy już wybierzesz sposób rozliczenia szkody, zwróć uwagę na kosztorys jaki otrzymasz z firmy ubezpieczeniowej. Tam najczęściej pojawiają się błędy.Jeżeli masz dalsze wątpliwości pisz. Najlepiej gdy już w ręce trzymać będziesz kosztorys.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts