elpog6 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 WitamZwracam sie do Państwa z zapytaniem otóż złamałam sobie rękę na przejściu dla pieszych poślizgnęłam sie rezultat gips na 8 tyg. Niestety nie mam świadków na to zdarzenie jedynym świadkiem jest moja mama.Obecnie przebywam na rencie zdrowotnej (częściowo niezdolna do pracy posiadam rowniez status osoby niepelnosprawnej w stopniu umiarkowanym)chciałabym sie dowiedzieć czy mogę wystąpić o odszkodowanie jeśli tak to jak to załatwić etc.Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Podstawowe pytanie czy na miejsce zdarzenia była wzywana policja, straż miejska albo karetka pogotowia? Aby odrzucisz zarzut, że równie dobrze mogłaś to zrobić w domu niezbędni są wiarygodni świadkowie albo notatka policyjna lub ze szpitala, że właśnie w tym miejscu i o tym czasie do tego doszło. A przejście to było odśnieżone, posypane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpog6 Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 przejscie nie bylo odsniezone ani posypane a co do notatek nie ma takowych jedynie wzmianka od lekarza z pogotowia ze sie poslizgnelam i nastapilo zlamanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 elpog6 wrote: przejscie nie bylo odsniezone ani posypane a co do notatek nie ma takowych jedynie wzmianka od lekarza z pogotowia ze sie poslizgnelam i nastapilo zlamanie Będzie bardzo trudno- ale nic nie zaszkodzi spróbować likwidować szodę od ubezpieczycziela zarządcy drogi. Dokumentacja z pogotowania oraz mam jako świadek to już coć. Warto zawsze wykonać również zdjęcia, zadbać o postronnych świadków etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi