kostapiuk Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Witam, mam pytanie czy ktos zna procedury zwiazane z wypadkiem w pracy w Finlandii?W 2008 roku miałem wypadek w pracy w Finlandii uraz kolana, zrobiono mi operacje , rehabilitowano, ale niestety stan zdrowia nie uległ poprawie przyznano mi rente powypadkowa , a teraz musze mimo renty dostarczac zwolnienia lekarskie, czy jest to prawidłowe?jeszcze jedno czy nalezy mi sie odszkodowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filipek Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Nie orientuje się zbytnio w fińskim prawie, wiem jednak że system ubezpieczeń od wypadków przy pracy jest administrowany przez prywatne firmy ubezpieczeniowe. Uważam ze możesz wystąpić o odszkodowanie jeśli nie przyczyniłeś się świadomie do wypadku tzn zawiniła maszyna albo miało miejsce zaniedbanie ze strony pracodawcy. Co właściciwie sie wydarzyło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts