kaskada Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 witam,pół roku temu potrącił mnie niezidentyfikowany pojazd. w wyniku tego doznałem złamania prawej nogi i ręki oraz uszkodzenia kręgosłupa w części biodrowej.Chciałem dostać odszkodowanie, ale nie wiem jak to zacząć, czy wogole mogę dostać odszkodowanie gdy sprawca jest nieznany?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Witam,odszkodowanie należy Ci się za wszelkie obrażenia fizyczne jakich doznałeś w wyniku wypadku, nawet gdy sprawca zbiegł i nie da się go ustalić.Odszkodowania w przypadkach takich jak Twój, odszkodowanie wypłaca Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny, za pośrednictwem dowolnego ubezpieczyciela. Szkodę zgłaszasz tam gdzie Ci wygodnie, ubezpieczyciel nie ma prawa odmówić przyjęcia zgłoszenia. Postępowanie likwidacyjne w przypadku UFG trwa dłużej, gdyż aktami zapoznać się muszę tak ubezpieczyciel jak i UFG. Ustawowo jest to okres 60 dni.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi