shottas Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 witam ! doznałem wypadku w sylwestrowa noc , trwałe uszkodzenie dłonizastanawiem sie czy moge sie starac o jakies odszkodowanie z ZUS dodam ze nie miałem badania na obecnosc alkoholu i nie byłem w tym czasie w pracy ,leczenie trwa do tej pory i jeszcze prawdopodobnie pare miesiecy potrwa z góry dziekuje irek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 jeśli nie zdarzyło sie to w czasie wykonywania pracy to ZUS nie ma tu nic do tego. Jedynie, jeśli nastąpi trwała niezdolność do pracy, możesz się starać o rentę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marzena196 Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 witam miałam wypadek przy pracy przy zdejmowaniu ryby z prętu w trakcie odkładania prętów do skrzynki zachaczyłam o brzeg i ostrą końcówką wbiłam sobie w dłoń na głębokość 4 cm czy pracodawca może nie uznać tego za wypadek tylko że to moje zaniedbanie pozdrawiam i dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marzena196 Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 marzena196 wrote: witam miałam wypadek przy pracy przy zdejmowaniu ryby z prętu w trakcie odkładania prętów do skrzynki zachaczyłam o brzeg i ostrą końcówką wbiłam sobie w dłoń na głębokość 4 cm czy pracodawca może nie uznać tego za wypadek tylko że to moje zaniedbanie pozdrawiam i dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts