baqnang1o Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 Witam, miałem wypadek w pracy spadłem z 3 m z drabiny. Szkolenie BHP miałem ale juz szkolenia i uprawnien na wysokości nie. Usunięto mi śledzione. O jakie odszkodowanie i gdzie powinnem sie starac. Czy pracodawca powinnien mi tez cos wypłacić ? Proszę o pomoc !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
keri Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Admin : Przeniesiono z działu odszkodowania powypadkowe : Witam,w pracy spadłem z drabiny z ok 3 m. Szkolenie BHP mi zapewniono lecz żadnych zabezpieczeń ani szkoleń na pracę na wysokości nie miałem z powodu niewiedzy mojego BHP (Nie wiedział od ilu metrów jest potrzebne). Pracodawca nie zapewnił mi odpowiednich zabezpieczeń w pracy. Straciłem śledzionę i cały się poobijałem. Czy mam prawo starać się o odszkodowanie z tytułu trwałego uszczerbku na zdrowiu od pracodawcy ?? Jeżeli tak jaka kwota wchodzi w grę ?? Proszę o pomoc !!! Straciłem śledzionę do końca życia nie mogę fizycznie pracować Czekam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
behapowka Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Myslę, że tu znajdziesz odpowiedź http://praca.money.pl/prawo_pracy/artykul/wypadek;w;firmie;-;odszkodowanie;od;pracodawcy,79,0,144207.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now