Carolll Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Witam,kilka tygodni temu zostałam poszkodowana w wypadku komunikacyjnym, byłam pasażerką autodusu prywatnej lini, winnym kolizji był kierowca autobusu. Jestem w trakcie leczenia, chciałabym dowiedzieć w jaki sposob i od kogo mogę otrzymać odszkodowanie? Jestem studentką zaoczną (NNW- to już sprawdziłam), pobieram rentę rodzinną. W notatce policyjnej został podany nr polisy autobusu-PZU. Proszę o poradę z góry dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Witam, możesz starać się o odszkodowanie z polisy OC sprawcy wypadku (czyli w tym wypadku od przewoźnika autobusu).Znając nr polisy ubezpieczenia, zgłoś roszczenie do ubezpieczyciela i staraj się odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu. Możesz dochodzić się także zadośćuczynienia za doznane krzywdy i cierpienia, zwrotu kosztów leczenia, rehabilitacji oraz utraconych dochodów. Musisz przedłożyć całą dokumentację medyczną ( zaświadczenia medyczne, oświadczenia od lekarzy z opisem stanu zdrowia), paragony na zakup lekarstw, faktury za rehabilitację oraz notatkę policyjną z opisem zdarzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts