bychu Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Mam duzy problem z TU GENERALI, otoz uleglem wypadkowi w pracy z udzialem 2 wozków widlowych, otrzymalem juz dawno odszkodowanie z zusu, ale teraz czekam, bardzo dlugo czekam na odszkodowanie z GENERALI w ktorej jest ubezpieczona moja firma z tytułu OC i tu pytanie brzmi. Jesli Generali otrzymalo komplet dokumentów to JAKI MA MAKSYMALNY TERMIN NA WYPLACENIE MI ODSZKODOWANIA?... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Zgodnie z art. 14 ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych, UFG i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych-zakład ubezpieczeń wypłaca odszkodowanie w terminie 30 dni licząc od dnia złożenia przez poszkodowanego zawiadomienia o szkodzie.W przypadku gdy w tym terminie wyjaśnienie niezbędnych do ustalenia odpowiedzialności zakładu ubezpieczeń albo wysokości odszkodowania okazało się niemożliwe, odszkodowanie wypłaca się w terminie 14 dni od dnia, w którym wyjaśnienie tych okoliczności było możliwe, nie później jednak niż w terminie 90 dni od dnia złożenia zawiadomienia o szkodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bychu Posted March 4, 2009 Author Share Posted March 4, 2009 Dziekuje uprzejmie za odp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 falenica - to nie szkoda z OC komunikacyjnego ! Zapisy tej ustawy nie muszą być wiążące. Jeśli w OWU OC Przedsiębiorcy są inne zapisy, to wtedy one są ważne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts