piotrekdam Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Mam pytanie odnośnie czy istnieje możliwość wypowiedzenia umowy OC przed jej zakończeniem Istnieje jakiś okres minimalny po którym mogę wypowiedzieć ubezpieczenie?Sprawa przedstawia się nastepująco: kupiłem kilka dni temu samochód, który posiada ubezpieczenie OC ważne jeszcze przez 7 miesięcy. I stąd moje pytanie, mogą rezygnować z tej umowy i podpisać z inną firmą ubezpieczeniową? Sprawa jest dosyć pilna bo nie chce płacić juz tej kolejnej składki. Jak to działa proszę o porade. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Masz od kupna 30 dni na decyzję. Jeśli w ciągu tego czasu nie wypowiesz polisy to musisz przepisać ją na siebie i "dociągnąć" do końca. Potem możesz przedłużyć lub wypowiedzieć (przed końcem) i zmienić TU. Jeśli zdecydujesz sie zrezygnować i nie była zgłaszana żadna szkoda z OC to możesz otrzymać zwrot za nie wykorzystane miesiące (minus koszty operacyjne - przynajmniej kiedyś takie były). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts