Jump to content
Forum Odszkodowania

W drodze do pracy...

Redman79
 Share

Recommended Posts

Witam,

mój problem jest następujący:

czy jest to wypadek w drodze do pracy?

Otóż mieszkam w Żórawinie, w sobotę 07.03.'09. jechałem do pracy samochodem. Najpierw przyjechałem do Wrocławia, aby odwiedzić żonę w szpitalu na ul. Dyrekcyjnej. Po opuszczeniu budynku, skierowałem się autem do pracy na Brochów. Niestety na skrzyżowaniu ul. Dyrekcyjnej z Glinianą uczestniczyłem w kolizji drogowej (nie z mojej winy). Mam 3 tyg. L-4 (skręcenie kręgosłupa szyjnego).

W skrócie - nie jest to najkrótsza droga.

Czy jest to wypadek w drodze do pracy? W końcu sytuacja życiowa(odwiedziny żony w szpitalu).

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Robert Domański

ja mialam taki wypadek ze jadac rano do pracy poslizglam sie na slizgiej ulicy jadac skuterem pozdzieralam skuter naciaglam wiazadla w kolanie i obtluklam noge ciekawi mam zwolnienie lekarskie ciekawi mnie czy moge starac sie o odszkodowanie?

Redman79 wrote:
Witam,
mój problem jest następujący:
czy jest to wypadek w drodze do pracy?
Otóż mieszkam w Żórawinie, w sobotę 07.03.'09. jechałem do pracy samochodem. Najpierw przyjechałem do Wrocławia, aby odwiedzić żonę w szpitalu na ul. Dyrekcyjnej. Po opuszczeniu budynku, skierowałem się autem do pracy na Brochów. Niestety na skrzyżowaniu ul. Dyrekcyjnej z Glinianą uczestniczyłem w kolizji drogowej (nie z mojej winy). Mam 3 tyg. L-4 (skręcenie kręgosłupa szyjnego).
W skrócie - nie jest to najkrótsza droga.
Czy jest to wypadek w drodze do pracy? W końcu sytuacja życiowa(odwiedziny żony w szpitalu).
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Robert Domański
Jesli jechałeś do pracy na ranną zmianę, to raczej nikt o świcie nie odwiedza nikogo w szpitalu. W opisanej sytuacji trzeba brac pod uwagę wydlużenie drogi z domu do pracy oraz przerwanie tej drogi na czas pobytu w szpitalu. Mysloe, że jeśli należalo do szpitala dostarczyć jakiś niezbędny dokument, lub coś w tym rodzaju to w takiej sytuacji mozna sie zastanowić czy wydłużenie dorogi do pracy i przerwnie tej drogi na czas pobytu u żony był zyciowo uzasadniony. a jeślit tak to jest to wypadek w drodze z domu do pracy.

madzalena8 wrote:
ja mialam taki wypadek ze jadac rano do pracy poslizglam sie na slizgiej ulicy jadac skuterem pozdzieralam skuter naciaglam wiazadla w kolanie i obtluklam noge ciekawi mam zwolnienie lekarskie ciekawi mnie czy moge starac sie o odszkodowanie?
Za wypadki w drodze do pracy i z pracy do domu ZUS nie wypłaca odszkodowan juz od 2003r.

można starac sie o odszkodowanie z ubezpieczenia prywatnego jeśli sie jest ubezpieczonym np w PZU lub innym towarzystwie ubezpieczeniowym,